Nikoli Milini povjeren drugi mandat za glavnog ravnatelja policije

Slika /2022/8/grp vijest/nikola milina.jpg

Nikola Milina je prvi ravnatelj policije koji tu dužnost obavlja u drugom mandatu

FOTO: MUP RH

Na prijedlog ministra unutarnjih poslova dr. sc. Davora Božinovića, Vlada Republike Hrvatske je na današnjem zatvorenom dijelu sjednice imenovala Nikolu Milinu glavnim ravnateljem policije.

Podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova je 3. kolovoza 2022. godine raspisalo javni natječaj za imenovanje rukovodećeg policijskog službenika u Ministarstvu unutarnjih poslova, Ravnateljstvu policije - glavni/a ravnatelj/ica policije. Od ukupno pet valjanih prijava, četvorica kandidata su pristupila razgovoru (intervjuu) radi utvrđivanja njihovih stručnih znanja, sposobnosti i vještina te rezultata ostvarenih u dosadašnjem radu.   
 
Glavni ravnatelj policije je rukovodeći policijski službenik potkategorije glavni policijski rukovoditelj, a Nikola Milina je prvi ravnatelj policije koji tu dužnost obavlja u drugom mandatu.
 
- Zahvalu na iskazanom povjerenju i drugom mandatu upućujem potpredsjedniku Vlade i ministru unutarnjih poslova dr. sc. Davoru Božinoviću i Vladi Republike Hrvatske, a svim policijskim službenicima i službenicama zahvaljujem na postignutim rezultatima u posljednjih pet godina. Svakodnevno ističemo iznimno povoljno stanje sigurnosti, smanjenje stope kriminaliteta, uspješnu zaštitu državnih granica, uspješnu međunarodnu suradnju te najvažnije – činjenicu da smo jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu. – istaknuo je novi, stari glavni ravnatelj policije nakon objave vijesti. 
 
- Smatram to uspjehom predanih i profesionalnih ljudi, hrvatskih policijskih službenika i službenica, a ne mojim osobnim. Čast mi je što mogu nastaviti raditi s njima i pružiti im potporu u ostvarenju ovakvih rezultata. Transparentnost rada i otvorenost za dijalog ostaju imperativ u radu policije, a kritike i savjete rado ćemo razmotriti i iskoristiti za poboljšanje policijskog sustava, čime će i građani biti na dobitku. Njihova sigurnost uvijek nam je na prvom mjestu, stoga nastavljamo graditi povjerenje i partnerstvo, kao i svih ranijih godina – zaključio je Nikola Milina. Povezane vijesti: Predstavljamo kandidate za novog glavnog ravnatelja policije
 

Pisane vijesti