Noć muzeja „Između stvarnog i digitalnog“: U Muzeju policije radionica za aktivaciju e-Osobne iskaznice

Slika /2022/1/Muzej policije - NocMuzeja 2022,web.jpg

U petak, 28. siječnja 2022. Muzej policije će raditi od 18-24 sata. Za sve posjetitelje ulaz je besplatan

Muzej policije priključio se i ove godine manifestaciji Noć muzeja u kojoj će posjetitelji moći fizički doći u muzej, ali uz ograničeni broj posjetitelja u zatvorenom prostoru i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.
Za sve zainteresirane bit će održana dva stručna predavanja, radionica, stručno vodstvo u razgledavanju postava, a za najmlađe kviz znanja.

Uz temu ovogodišnje, sedamnaeste po redu Noći muzeja „Između stvarnog i digitalnog", vezana je cjelovečernja radionica za sve građane koji žele aktivirati svoje e-Osobne iskaznice i mobilnu aplikaciju Certilia.
Građani će moći uz asistenciju djelatnika AKD-a i PU zagrebačke aktivirati svoje eOI i mobilne aplikacije.
Svi koji su zagubili ili zaboravili svoje aktivacijske podatke moći će dobiti nove bez potrebe odlaska u neku od policijskih uprava.
Osobna iskaznica sadrži identifikacijske i potpisne certifikate kojima građani mogu kvalificirano potpisivati dokumente i prijavljivati se visokom razinom sigurnosti na razne e-Usluge, a od 2. kolovoza sve navedene funkcionalnosti dostupne su i putem mobilnih uređaja.

Tijekom večeri biti će organizirana stručna vodstva kroz muzej u 18 sati i 21.30 sati.

Od 19 sati predviđeno je stručno predavanje vezano uz temu zaštite dokumenata i vrste krivotvorenih dokumenata te predavanje o Specijalnoj policiji u vrijeme Domovinskog rata.
Na predavanju o krivotvorenim dokumentima govorit će se o metodama vještačenja i pojavnim oblicima krivotvorenih dokumenata.
Predavanje će održati Jasna Galeković, samostalna vještakinja za rukopise i dokumente iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić".
O ustrojavanju specijalnih jedinica policije 1990. godine pa do uloge i zadaća specijalnih postrojbi tijekom Domovinskog rata govorit će Anto Šoljić, načelnik Sektora specijalne policije u to vrijeme.

Za mlađe posjetitelje organiziran je i kratki kviz znanja koji će moći riješiti nakon obilaska muzejskog postava.

U muzej će se moći ući uz predočenje COVID potvrda i uz pridržavanje epidemioloških mjera.


 

Najave | Društvo i zajednica