Pojačane mjere u prometu prije i tijekom blagdana Svih svetih

Slika fotke_ilustracije/policajac_autocesta_uspravna.jpg
Foto: MUP
U povodu blagdana Svih svetih bit će povećan promet  vozila na cestama, a građani će se u većem broju okupljati na grobljima. Očekujemo da će promet na svim cestama i graničnim prijelazima te posebice na prilaznim cestama prema grobljima biti osobito pojačan od petka 30. listopada do ponedjeljka 2. studenoga.

Kako bi se povećala sveukupna razina sigurnosti građana i sigurnost prometa na cestama te osigurala maksimalna moguća protočnost prometa, odnosno, kako bi se sigurno i neometano obilježavao blagdan Svih svetih, Ministarstvo unutarnjih poslova poduzet će niz mjera i aktivnosti.
Ostvarit će se stoga kontakti s odgovornim osobama na grobljima te groblja pojačano opservirati, a na frekventnijim raskrižjima i cestovnim pravcima, prema prosudbi i potrebi, uzimajući u obzir iskustva iz prethodnih godina, uspostavit će se fizičko upravljanje prometom te, u suradnji sa redarskim službama, na parkirališnim prostorima osigurati red i nesmetano odvijanje prometa. Ciljano će se postupati prema sudionicima u prometu koji, odstupajući od prometnih propisa, narušavaju normalni prometni tok ili grubo krše prometne propise, kako bi se prevenirale prometne nesreće s najtežim posljedicama.

Policijske uprave, koje graniče sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom, ostvarit će potrebnu suradnju s policijom tih zemalja, kako bi dobile pravovremene informacije o nailascima većih kolona vozila te kako bi s tim u vezi mogle poduzimati potrebne mjere.

Pozivamo sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje da bi se izbjegle nepotrebne prometne gužve te kako bi svi na svoja odredišta stigli sigurno i na vrijeme. Ovom prilikom pozivamo sve vozače da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti.

Podsjećamo pješake na zakonsku obvezu, ali i korisnost nošenja svjetlije odjeće ili označavanja reflektirajućim materijalima noću i danju tijekom smanjene vidljivosti te na poštivanje zakonskih odredbi o kretanju pješaka.




Stranica