Potpredsjednik Božinović na sjednici Vlade o aktivnostima Stožera civilne zaštite RH

Slika 2020/12/ministar-%20vlada-14.12.2020.jpg

Izdan je jedan prekršajni nalog u visini od 30.000 kuna zbog kršenja nužne epidemiološke mjere o obvezi mjerenja temperature na ulazu trgovačkog centra zatvorenog tipa

FOTO: Vlada RH

Danas, 14. prosinca 2020. godine, održana je 29. sjednica Vlade Republike Hrvatske. Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović informirao je o aktivnostima Stožera civilne zaštite.

„Što se tiče Stožera, danas je donesena Odluka o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, kojom se mjere koje se odnose na ograničeni režim prelaska graničnih prijelaza produžuju do 15. siječnja 2021. godine“, istaknuo je ministar Božinović te dodao kako je, na prijedlog Županijskog stožera Bjelovarsko-bilogorske županije, donesena Odluka koja se odnosi na uvođenje nužnih epidemioloških mjera za područje županije u trajanju do 31. prosinca 2020. godine. Mjere se odnose na zabranu posjeta korisnicima ustanova socijalne skrbi i odraslih osoba s invaliditetom te na zabranu izlazaka korisnika, osim u iznimnim slučajevima.
 
Provođenje nadzora

Inspektori Ravnateljstva civilne zaštite obavili su ukupno 2.759 nadzora poslovnih subjekata i izdali 75 usmenih upozorenja kojima su otklonjeni nedostatci tijekom nadzora. Također, izdan je jedan prekršajni nalog u visini od 30.000 kuna zbog kršenja nužne epidemiološke mjere o obvezi mjerenja temperature na ulazu trgovačkog centra zatvorenog tipa.

Dio nadzora obavljen je suradnji s policijskim službenicima i inspektorima Državnog inspektorata Republike Hrvatske.

Pripadnici Državne intervencijske postrojbe Ravnateljstva civilne zaštite proveli su 1.797 nadzora prilikom čega je utvrđeno 292 nepravilnosti. Na licu mjesta otklonjeno je 75 nepravilnosti. Inspekciji je na daljnje postupanje upućeno 217 službenih zabilješki.
Policijski službenici proveli su nadzor u ukupno 11.785 objekta i događaja. U devet objekata utvrđeno je kršenje mjera.

„Temeljem zaprimljenih dojava, kao i kroz redovan rad policijskih službenika, utvrđeno je ukupno 119 kršenja mjera samoizolacije od strane građana i za isto će biti podnijeti prekršajni nalozi.“, napomenuo je ministar Božinović.
Nastavila se isporuka opreme iz skladišta civilne zaštite, a trenutno je izdano 1.037.500 artikala zaštitne opreme, odnosno 120 tona.

Ravnateljstvo civilne zaštite zaprimilo je dodatnih 100.000 brzih antigenskih testova. Ukupno je do sada zaprimljeno 250.000 testova te su svi distribuirani svim županijskim zavodima za javno zdravstvo te Gradu Zagrebu.
 

Pisane vijesti