Priopćenje za javnost: osam osoba kazneno prijavljeno zbog trgovanja ljudima

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u koordinaciji s PNUSKOK-om (Služba organiziranog kriminaliteta) i u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom u Karlovcu, proveli su kriminalističko istraživanje nad osmero hrvatskih državljana (četiri muške i četiri ženske osobe) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo trgovanja ljudima na štetu jedne muške osobe.

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u koordinaciji s PNUSKOK-om (Služba organiziranog kriminaliteta) i u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom u Karlovcu, proveli su kriminalističko istraživanje nad osmero hrvatskih državljana (četiri muške i četiri ženske osobe) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo trgovanja ljudima na štetu jedne muške osobe. Pored kaznenog djela trgovanja ljudima, četvoricu muških osumnjičenika se sumnjiči i da su počinili kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode i nanošenja teških tjelesnih ozljeda.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno postojanje sumnje da su osumnjičeni od travnja 2016. godine do listopada 2017. godine na svojem obiteljskom imanju na području Karlovca, učestalim psihičkim i fizičkim zlostavljanjem prisiljavali oštećenog muškarca na težak fizički rad. Pri tome su ga držali u neljudskim uvjetima, ograničavajući mu slobodu kretanja i nanoseći mu ozljede, koje su liječnici okvalificirali kao teške.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, četvorica osumnjičenika su predana pritvorskom nadzorniku, a policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.



Pisane vijesti