Pronađene bombe

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/NASILJE_ORUZJE_NAPADI/momt4.jpg

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.   

Foto: Ilustracija 

U Tenji, u kanalu ispred kuće 60-godišnjak je 16. svibnja pronašao ručnu bombu M-75. Također, 34-godišnjak je prilikom obrade vrta u Čepinu pronašao ručnu bombu M-75, a bombu je pronašao i 56-godišnjak u Zoljanu, pored vikend kuće. Na mjesta pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je izuzeo navedena sredstva. 

Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak. Pozivamo sve građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, neka ga ne odlažu u kanale, polja i slično.

Napominjemo da oružje i eksplozivna sredstva ne donosite sami u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već o predaji obavijestite policiju na broj 192 ili osobno, najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Pisane vijesti