Pronađeno više vrsta droge

Slika topvijesti/2013/lipanj/droga_istra_m.jpg

Pronađena droga će se proslijediti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, a 29-godišnjak je jučer u večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.  

Foto: PU istarska

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom iz Pule i utvrdili osnove sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

U srijedu, 5. lipnja oko 18 sati, policijski službenici su u kontroli prometa u Ulici Orbanini u Puli, zaustavili Fiat Punto, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnjak. Obavljenim provjerama utvrđeno je da mladić upravlja automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima B kategorije te se protiv njega, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnosi optužni prijedlog u redovnom postupku. U nastavku postupanja, Puljanin je policijskim službenicima predao više vrećica smeđe i bijele praškaste materije, za koje je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o opojnim drogama, i to oko 5.1 grama heroina te oko 10.7 grama kokaina. Temeljem sudskog naloga, policijski službenici su jučer obavili pretragu i u domu osumnjičenika pronašli još opojnih droga: oko 16.8 grama heroina, 1.25 grama marihuane i oko 1 gram amfetamina. Osim droge, pronađene su i dvije digitalne vage, koje je Puljanin koristio prilikom pakiranja i preprodaje droge te oko 29,6 grama materije koja se koristi kao dodatak drogi radi povećanja mase.

Pronađena droga  će se proslijediti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić'', a 29-godišnjak je jučer u večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.



Pisane vijesti