Stanje na graničnom prijelazu Maljevac

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/GRANICA/granica.jpg

Međunarodni cestovni granični prijelaz Maljevac od 18:00 sati otvoren je za promet.

Prema podacima kojima raspolaže hrvatska policija, tijekom poslijepodnevnih sati bosansko-hercegovačka policija započela je autobusima premještanje između 150 do 200 osoba koje su se nalazile na udaljenosti oko 200 metara od Međunarodnog cestovnog graničnog prijelaza Maljevac – Velika Kladuša.

S obzirom na činjenicu da je navedeni granični prijelaz iz sigurnosnih razloga zatvoren za sav promet te je privremeno ograničeno kretanje po navedenom području od 24. listopada u 10 sati ujutro, nadležne službe hrvatske policije prate stanje na terenu.

Privremena mjera ograničenja kretanja prestat će, odnosno granični prijelaz će se otvoriti, kada se uvjerimo u povoljno stanje sigurnosti i prestanu svi razlozi za privremeno ograničenje kretanja na tom području.

Mjere prestanka ograničenja obuhvatit će uklanjanje protunavalne ograde tzv. gelendera kao i uspostavu funkcioniranja svih Informacijskih sustava koje granična policija koristi u kontroli ljudi i roba koji prelaze državnu granicu.
U odnosu na policijske snage koje se trenutno nalaze na području graničnog prijelaza Maljevac, izvješćujemo kako će iste tamo ostati do daljnjeg.     

NADOPUNA - Granični prijelaz je od 18:00 sati otvoren za promet. 


Priopćenja