Treći humanitarni Memorijalni turnir „Mario Kusanić

Slika topvijesti/2011/travanj_2011/KUSANIC/TX_1.jpg

Podsjetimo: Mario Kusanić poginuo je 3. travnja 2008. prilikom hvatanja Ivana Korade, počinitelja višestrukog ubojstva. Turniru je nazočio načelnik Uprave policije u Ravnateljstvu policije Dubravko Teur 

 Foto: MUP

U organizaciji Mobilne jedinice prometne policije danas je na poligonu „AMC Mičevec“centra za sigurnu vožnju u Mičevcu održan sada već tradicionalni, treći humanitarni Memorijalni turnir „Mario Kusanić“.

Uz brojne uzvanike i natjecatelje, u ime ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića turniru je nazočio načelnik Uprave policije u Ravnateljstvu policije Dubravko Teur, zapovjednik Mobilne jedinice prometne policije Denis Herceg te Blanka i Maro, supruga i sin tragično preminulog Marija Kusanića.

Sjećajući se pokojnog Marija i njegove tragične pogibije, otvarajući turnir prigodnim riječima Herceg i Teur naglasili su trajnu brigu MUP-a i policijskih službenika za obitelj svog kolege. Ovakvi događaji prilika su da se barem jednom godišnje dostojanstveno prisjetimo djelatnika koji je na poseban način obilježio rad ove Jedinice, ali i čitavoga Ravnateljstva te Ministarstva u cjelini. Posebice su zahvalili tvrtki AutoZubak koja je, kao i svake godine do sada, pokrovitelj te suorganizator ovog Memorijalnog turnira „Mario Kusanić“ - natjecanja u spretnoj i sigurnoj vožnji u raznim vremenskim uvjetima.

Potpredsjednik tvrtke AutoZubak Ivan Zubak naglasio je kako se ovom događaju humanitarnog i dobrotvornog karaktera svi djelatnici u AMC-a posebno vesele tijekom cijele godine jer pokazuje da među svima nama ima još toliko dobrote da se nesebično na ovakav način sudjeluje u ovom natjecanju.

Turnir je okupio 56 sudionika, vozača predstavnika uprava u Ravnateljstvu policije, policijske službenike policijskih uprava te pripadnika Mobilne jedinice prometne policije. Od dvanaest finalista deset ih je u konačnosti završilo natjecanje. Treće mjesto osvojio je Goran Burušić, a drugo Siniša Varzić, oboje pripadnici Mobilne jedinice prometne policije. Pobjednik ovogodišnjeg turnira je Željko Šabatović iz PU bjelovarsko-bilogorske. Prigodne pehare i medalje pobjednicima je uručila Blanka Kusanić.

Kako se sam turnir održava u znak sjećanja i poštovanja prema 3. travanja 2008. godine tragično preminulom Mariju Kusaniću, policijskom službeniku Mobilne jedinice prometne policije, imao jei humanitarni te edukativni karakter. Svaki od natjecatelja kao kotizaciju u takmičenju uplatio je po 100 kuna, a iznos prikupljen na taj način uručen je obitelji poginulog policijskog službenika. Osim što sudjeluje kao sponzor, AMC centar ove je godine odlučio pomoći na još jedan način te je u ime svih djelatnika gospođi Blanki donirao 10 000 kuna.

Glavni cilj održavanja memorijala ispunjen je: prikupljena su novčana sredstva za pomoć obitelji Kusanić te uručena Blanki, supruzi Marija Kusanića. Tužnim glasom, gospođa Kusanić zahvalila je svima što su se i ove godine okupili: „Koliko god mi je teško, toliko mi je i drago što vas sve vidim. Strašno sam ponosna na vas i drago mi je da je Maro ove godine malo veći da vas može malo bolje doživjeti. Zahvaljujem Vam od srca za sve što ste učinili. Nadam se da se dogodine ponovo vidimo.“

Podsjetimo, Mario Kusanić poginuo je 3. travnja 2008. godine prilikom izvršenja zadaće hvatanja počinitelja višestrukog ubojstva Ivana Korade na području PU krapinsko-zagorske. Mario je tih dana kao i uvijek do tada hrabro, beskompromisno i nepokolebljivo izvršavao časnu i tešku zadaću hrvatskog policajca, s namjerom da hrvatskim građanima osigura sigurnost i mir. Svoj život položio je na oltar Domovine izvršavajući tu tešku dužnost. Današnje druženje bilo je sjećanje na njega, na njegovu kolegijalnost i nepresušni entuzijazam, poštenje i požrtvovnost, ali ujedno i podsjećanje kako je policijski posao vrlo zahtijevam, izuzetno težak i opasan te u sebi sadrži bezbroj nepredvidivih i opasnih situacija.



Pisane vijesti