Učenici osnovnih škola posjetili glavnog ravnatelja policije

Slika topvijesti/2013/Svibanj/ucenici kod ravnatelja/zzbn_ckv_mala.jpg

U sklopu kampanje „Živim život bez nasilja“ učenici su se družili s glavnim ravnateljem policije razgovarajući o nenasilju, toleranciji i nediskriminaciji.

Foto: MUP

Učenici osnovnih škola Grada Zagreba „Ivana Gundulića“, „Izidora Kršnjavoga“ i „Tina Ujevića“, u sklopu preventivnog programa i kampanje MUP-a i UNDP-a „Živim život bez nasilja“, posjetili su Ravnateljstvo policije i družili se s glavnim ravnateljem policije gospodinom Vladom Dominićem, razgovarajući o nenasilju, toleranciji i nediskriminaciji. Bila je to prava stručna parlaonica jer su učenici pokazali svoje znanje usvojeno tijekom provedenih interaktivnih radionica i konceptualno pripremljene predstave „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“, u režiji Zijaha Sokolovića.

Riječ je, zapravo, o trećoj komponenti preventivnog programa  i kampanje „Živim život bez nasilja“ pod nazivom interaktivna parlaonica tijekom koje su odabrani i pročitani najbolji eseji djece Grada Zagreba, koja su sudjelovala u programu i  svojim osobnim promišljanjem kroz pisani izričaj izrekla svoje stavove kako nasilju reći NE!

Učenici najboljih pisanih radova imali su priliku posjetiti Centar za forenzična ispitivanja,  istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ koji je  ujedno i bio  domaćin ovog susreta. Pomoćnici načelnika Centra Andro Vrdoljak i Dražen Mayka, zajedno sa svojim suradnicima – vještacima, pokazali su na zanimljiv način učenicima koje sve poslove obavlja forenzičar i što sve forenzičar mora znati kako bi bio uspješan u svom zanimanju. A  koliko je djeci bilo poučno i zanimljivo, pogledajte fotografije.



Pisane vijesti