Ulovljeni s prstacima

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/ZIVOTINJE_I_LOV/skoljke3.jpg

Policijski službenici su zatekli dvojicumuškaraca kako uz pomoć ronilačke opreme izlovljavaju prstace i trećeg

 Foto: Ilustracija

Pomorska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnove sumnje da su 51-godišnjak, 40-godišnjak i 38-godišnjak s područja Umaga počinili teško kazneno djelo protiv okoliša, u vezi s kaznenim djelom uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti.

Policijski službenici su 22. svibnja oko 22 sata, u uvali Užulari u umaškom akvatoriju, zatekli 51-godišnjaka i 38-godišnjaka kako uz pomoć ronilačke opreme izlovljavaju prstace te 40-godišnjaka, koji se nalazio na plovilu i čuvao im stražu prilikom izlova. Nakon što su izlovili oko 25 kilograma prstaca, trojica muškaraca vratila su se na kopno, a tada su ih uhitili policijski službenici. Temeljem sudskog naloga, policijski službenici jučer su obavili pretragu plovila kojeg su muškarci koristili te su na njemu pronašli jednu školjku prstac i dijelove ronilačke opreme.     

Zbog sumnje da su svojim protupravnim ponašanjem prouzročili štetu od preko 100 tisuća kuna, protiv trojice muškaraca podnosi se kaznena prijava za teško kazneno djelo protiv okoliša, u vezi s kaznenim djelom uništavanja zaštićenih prirodnih vrijednosti. Po završetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, privedeni su u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. 



Pisane vijesti