Započela Sigurna turistička destinacija

Slika /2021/07/strani%20policajci1.jpg

Za ovogodišnju sezonu planirano je sudjelovanje policijskih službenika iz 15 policijskih organizacija, a očekivani broj stranih policijskih službenika je 68. Od početka provedbe pa do kraja prošlogodišnje sezone na našoj obali boravilo je 839 stranih policijskih službenika

U četiri naše priobalne policijske uprave – istarskoj, zadarskoj, splitsko-dalmatinskoj i šibensko-kninskoj – započela je danas, 2. srpnja, Sigurna turistička destinacija, dugogodišnji, jedinstveni projekt hrvatske policije, prepoznat širom svijeta, koji od ove godine nosi novo ime, dok je dosad bio poznat kao Sigurna turistička sezona.

Novo ime rezultat je zajedničke odluke donesene s našim domaćim partnerskim institucijama, Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskom turističkom zajednicom.

Za ovogodišnju sezonu planirano je sudjelovanje policijskih službenika iz 15 policijskih organizacija, a očekivani broj stranih policijskih službenika je 68. To je dvostruko više nego prošle godine kada su nam se, uvažavajući epidemiološku situaciju, odazvala 34 strana policijska službenika.
vakako težimo realizaciji projekta Sigurna turistička destinacija u njegovom punom sjaju, kada smo 2019. godine  u Hrvatskoj ugostili rekordan broj od 95 stranih policijskih službenika.

Projekt se provodi od 2006. godine te  je u njemu sudjelovalo više od 20 zemalja. Od početka provedbe pa do kraja prošlogodišnje sezone na našoj obali boravilo je 839 stranih policijskih službenika.

Strani policijski službenici i ove će se godine pridružiti hrvatskim policajcima u ophodnjama u turističkim odredištima duž naše obale, prvenstveno kako bi olakšali komunikaciju sa stranim državljanima iz njihovih zemalja, ali i bili im na pomoći za vrijeme boravka u Hrvatskoj.

Iz kojih država su u koje naše županije pristigli policijski službenici, i koliko će se zadržati u radu na našoj obali, pročitajte u vijestima policijskih uprava:

Pisane vijesti | Projekti | Međunarodna suradnja