Zlouporaba opojnih droga

Slika ILUSTRACIJE/uhicenik01.jpg

Djelatnici carine su u suradnji s policijskim službenicima pronašli 460 tableta, koje se, također, nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje niti ova putnica nije imala liječničku dokumentaciju.  

Jučer, 7. travnja, djelatnici carine su u suradnji s policijskim službenicima na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“, u 12.13 sati pri kontroli autobusa srpskih registarskih oznaka na ulasku u Hrvatsku, u osobnim stvarima 48-godišnje putnice, državljanke Republike Srbije, pronašli 180 tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje putnica nije imala liječničku dokumentaciju.  Protiv nje je, zbog osnovane sumnje da je  počinila kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, dostavljena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

Iste večeri, oko 21.30 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Županja“, prilikom kontrole autobusa BiH registarskih oznaka na ulasku u RH, djelatnici carine su u suradnji s policijskim službenicima u osobnim stvarima 41-godišnje državljanke BiH pronašli 460 tableta, koje se, također, nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje niti ova putnica nije imala liječničku dokumentaciju. Stoga je i ona, uz kaznenu prijavu, dovedena u Općinski sud u Županji, zbog osnovane sumnje da je  počinila kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.



Pisane vijesti