12. godišnjica najveće tragedije hrvatskog vatrogastva

Na otoku Kornatu danas je obilježena 12. godišnjica kornatske tragedije u kojoj je 30. kolovoza 2007. godine, prilikom gašenja požara, poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog

Izvor: MUP

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Davor Božinović sudjelovao je danas na obilježavanju 12. godišnjice kornatske tragedije.

Na otoku Kornatu danas je obilježena 12. godišnjica kornatske tragedije u kojoj je 30. kolovoza 2007. godine, prilikom gašenja požara, poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, a jedan, Frane Lučić je teško ozlijeđen.

Obitelji, prijatelji i kolege poginulih vatrogasaca te predstavnici državnih tijela okupili su se na spomen području u sjećanje na kornatske heroje: Dinka Klarića, Ivana Marinovića, Ivicu Crvelina, Marinka Kneževića, Hrvoja Strikomana, Gabrijela Skočića, Karla Ševerdije, Antu Juričeva – Mikulina, Marka Stančića, Antu Crvelina, Tomislava Crvelina i Josipa Lučića.

U memorijalnoj kapelici sv. Florijana na otoku Kornatu služena je sveta misa za poginule vatrogasce. Nakon mise, zajednički vijenac su položili i svijeću zapalili potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Davor Božinović u pratnji Gorana Pauka, župana Šibensko-kninske županije i izaslanika Predsjednice RH te Branke Juričev-Martinčev, saborske zastupnice i izaslanice predsjednika Hrvatskog sabora.

Uz načelnika Policijske uprave šibensko-kninske Ivicu Kostanića, u pratnji potpredsjednika i ministra Božinovića, bio je pomoćnik dr.sc. Damir Trut koji je predvodio delegaciju Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova, a koji je zapalio svijeću u pratnji svojih suradnika i to Marijane Klanac, koordinatorice za poslove civilne zaštite, Srđana Kušćevića, pročelnika Područnog ureda civilne zaštite Split, Milovana Kevića, voditelja Službe civilne zaštite Šibenik, Miroslava Andrića, voditelja Službe civilne zaštite Zadar i Danijele Erceg, voditeljice Županijskog centra 112 Šibenik.

U sjećanje na stradale vatrogasce svijeće su zapalila izaslanstva Šibensko-kninske županije, Grada Šibenika, Grada Vodica, Općine Tisno, Općine Murter – Kornati,  Hrvatske vatrogasne zajednice, Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije i Nacionalnog parka Kornati.

Pisane vijesti | Obilježavanje godišnjica