Božićni koncert na Policijskoj akademiji

Božićnom koncertu su, uz ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu, prisustvovali državna tajnica za europske i međunarodne poslove Terezija Gras, tajnik Kabineta Hrvoje Đuran, pomoćnici ministra Ante Delipetar i Damir Trut, glavna tajnica Sanda Šimić Petrinjak, načelnica Ureda glavnog ravnatelja policije Adrijana Bago, načelnici policijskih uprava, zaposlenici Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva policije i Policijske akademije, vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan, general Mladen Markač, predstavnici sindikata, strani časnici i drugi brojni uvaženi gost

Božićni koncert Ministarstva unutarnjih poslova održan je danas, 20. prosinca, u auli Policijske škole „Josip Jović“.

Program svečanog koncerta izveli su Tamburaški orkestar Ministarstva unutarnjih poslova, Zbor Policijske akademije, Policijska klapa „Sveti Mihovil“, vokalni solisti Marijan Ričković i Josip Pejaković pod direkcijom prof. Nevenke Pavleković koja je osmislila i priredila program. Božićni ugođaj dočarao je Nikola Kristić čitajući stihove pjesme „Tiha noć“ u pratnji Tamburaškog orkestra Ministarstva unutarnjih poslova.

Božićnom koncertu su, uz ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu, prisustvovali državna tajnica za europske i međunarodne poslove Terezija Gras, tajnik Kabineta Hrvoje Đuran, pomoćnici ministra Ante Delipetar i Damir Trut, glavna tajnica Sanda Šimić Petrinjak, načelnica Ureda glavnog ravnatelja policije Adrijana Bago, načelnici policijskih uprava, zaposlenici Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva policije i Policijske akademije, vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan, general Mladen Markač, predstavnici sindikata, strani časnici i drugi brojni uvaženi gosti.   

Na početku tradicionalnog božićnog koncerta, goste je pozdravio načelnik Policijske akademije Dubravko Novak koji je istakao zadovoljstvo postignutim radom policije koja je izvršila sve zadaće koje su stavljene pred policiju, da je Hrvatska sigurna zemlja. Zahvalio je svim izvođačima i gostima koji su svojim dolaskom uveličali koncert te prisutnima kao i članovima obitelji čestitao Božić.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina pozdravio je prisutne i rekao da je hrvatska policija učinila značajne pomake u svom radu, tehničkom opremanju kao i unaprjeđenju materijalnog statusa policajki i policajaca. Uz sve uspjehe hrvatske policije, istakao je neke od njih; rješavanje najbolnijih zločina koje naša država pamti, ratne zločine, u kojem smjeru će policija nastaviti jačati dinamiku istraživanja u narednom razdoblju. Policija je sigurnost, a iz sigurnosti proizlaze sve dobrobiti građana čime se ocjenjuje razina kvalitete države i njenog stabilnog demokratskog društva temeljenog na poštivanju ljudskih prava kao njenih temeljnih vrednota. „Snažno smo se suprotstavili svim vrstama kriminala i uspjeli dovršiti najopsežnije i najkompleksnije operativne akcije usmjerene na suzbijanje organiziranog i gospodarskog kriminaliteta i kriminaliteta droga, krijumčarenja i trgovanja ljudima. U svim glavnim sastavnicama europske politike migracija dali smo i dajemo maksimalan doprinos. Učinkovito štitimo hrvatske granice kada je u pitanju sprječavanje ilegalnih migracija odnosno zaštita vanjskih granica. Naši plavci zajedno s međunarodnim policijskim kolegama, svojim predanim radom, pogotovo tijekom turističke sezone, još jednom su pokazali svijetu da je naša zemlja krajnje sigurno odredište“ dodao je  glavni ravnatelj policije i naglasio da se pred naše policijske službenike svakodnevno stavljaju teške zadaće, njihova postupanja su često izložena kritikama javnosti ali unatoč tome oni svoj posao rade odgovorno, savjesno i zakonito, na usluzi svih građana. Zbog toga je naš strateški prioritet ulaganje u buduće kadrove zbog čega Policijska akademija ove godine provodi najsuvremenije programe policijskog obrazovanja i obuke. Podsjetio je na policajce koji su svoje živote položili za domovinu i rekao da pred blagdan Božića trebamo spomenuti vrline koje moraju biti utkane u naš rad a to su poštenje, suosjećanje te poniznost i skromnost.

Ministar Davor Božinović izrazio je ponos svime što je policija radila tijekom 2018. godine, da je hrvatska policija danas u potpunosti opremljena kako bi mogla raditi svoj zahtjevan posao, da služi svom narodu i da u društvu zauzima mjesto koje joj pripada. Ministar je potom pozvao sve prisutne da velikim pljeskom pozdrave policajke i policajce koji u ovom trenutku rade za dobrobit, mir i sigurnost svih građana.

Ministar je istakao da hrvatska policija koja je proistekla iz Domovinskog rata i iz koje je nastala Hrvatska vojska, čuva Hrvatsku od ilegalnih migracija a koja tema zauzima javni prostor ne samo u Hrvatskoj i Europi već i u svijetu.  „Suvereno ćemo braniti granice od ilegalnih ulazaka a to dugujemo onima koji su poginuli u Domovinskom ratu, to dugujemo građanima Republike Hrvatske. Hrvatska policija će ispuniti sve ciljeve koji su pred njom u 2019. godini“ rekao je ministar i svim prisutnima i članovima njihovih obitelji čestitao Božić i zaželio sve najbolje u Novoj godini.

Na kraju koncerta izvedena je božićna skladba „U to vrijeme godišta“ koju su zajedno otpjevali svi izvođači a pjevanju su se pridružili gosti kao i voditeljica programa Lejdi Oreb.  

Stranica | Društvo i zajednica