Božinović s izraelskim dužnosnicima razgovarao i o jačanju gospodarske suradnje

Osim o sigurnosnim i političkim pitanjima potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu je u Jeruzalemu s izraelskim dužnosnicima razgovarao i o velikim potencijalima za jačanje suradnje u području turizma i gospodarstva

Tekst: HINA
Foto: @DavorBozinovicMUP
 
Tako je, među ostalim, otvoreno pitanje uspostave redovne zrakoplovne linije između dviju zemalja koje trenutno izravno povezuju jedino sezonski čarter letovi.
 
S generalnim direktorom Ministarstva vanjskih poslova Izraela Yuvalom Rotemom Božinović je razgovarao o jačanju bilateralnih odnosa, posebno u kontekstu skorog hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.
 
Rotem je pritom izrazio spremnost za dolazak na konzultacije u hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, kako bi se ukupni odnosi podigli na još višu razinu i razmotrila mogućnost zaključivanja sporazuma o strateškom partnerstvu.
S čelnikom Vijeća za nacionalnu sigurnost u Uredu premijera Izraela Meirom Benom Shabbatom Božinović je detaljno razgovarao o sigurnosnim izazovima na Bliskom istoku, posebno o utjecaju sigurnosnih prilika u toj regiji na Hrvatsku i EU, što se očituje i kroz pojačana migracijska kretanja.
Poseban naglasak pritom je stavljen na zaštitu granica, a dogovorena je i organizacija posjeta izaslanstva izraelskog Vijeća za nacionalnu sigurnost Hrvatskoj.

Božinović je izrazio i interes za prijenos izraelskih iskustava u prevenciji kibernetičkih prijetnji o čemu će u četvrtak, zadnjeg dana posjeta Izraelu, detaljno razgovarati i s Yigalom Unnom, glavnim direktorom Nacionalnog ureda za kibernetiku.

Stranica