Čestitka potpredsjednika Božinovića i glavnog ravnatelja policije Miline povodom 28. obljetnice VRO Bljesak

Slika /2023/4/okucani 4.JPG

Na ovu važnu obljetnicu u hrvatskoj povijesti, ponosni smo na sve hrvatske branitelje zbog čijeg je doprinosa operacija Bljesak upisana u povijest kao veličanstvena

Cijenjene obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja,
poštovani hrvatski branitelji,

i 28 godina nakon vojno-redarstvene operacije Bljesak, osjećaj ponosa ne blijedi i ostaje zauvijek utkan u srž hrvatskog naroda.

Operacija Bljesak je baš poput bljeska munje pred nadolazeću Oluju najavila hrvatsku pobjedu u Domovinskom ratu. Hrvatski branitelji, vojnici i policajci specijalci, u ovoj su operaciji pokazali koliko su jaki, spremni i sposobni osloboditi svoju mladu državu te koliko su željni podariti mir napaćenoj državi i svima koji ju zovu svojom Domovinom.

Na ovu važnu obljetnicu u hrvatskoj povijesti, ponosni smo na sve hrvatske branitelje zbog čijeg je doprinosa operacija Bljesak upisana u povijest kao veličanstvena, kakvom ćemo ju mi i generacije koje dolaze zauvijek pamtiti.

Iako je prošlo skoro tri desetljeća, danas u našim mislima posebno mjesto imaju oni čije su rane zbog gubitka još uvijek svježe, a to su obitelji poginulih vojnika i policajaca specijalaca.

Pred tim obiteljima danas osjećamo poniznost, neizmjerno poštovanje te zahvalnost zbog ispravnih vrijednosti koje su usadili svojoj djeci.
Zbog požrtvovnosti njihovih najmilijih, pojedinaca koji su dobrobit Domovine stavili ispred svoje vlastite, riječi poput domoljublja i hrabrosti imaju novu dimenziju značenja.

Upravo zbog njih ne smijemo zaboraviti i ne smijemo prestati obilježavati sve pobjede koje su izborili tijekom Domovinskog rata.

Stoga u ime Ministarstva unutarnjih poslova, svim hrvatskim braniteljima, posebice sudionicima vojno-redarstvene operacije Bljesak, čestitamo 28. obljetnicu!

Glavni ravnatelj policije
Nikola Milina

Potpredsjednik Vlade
i ministar unutarnjih poslova RH
dr. sc. Davor Božinović



Stranica | Obilježavanje godišnjica