Čestitka potpredsjednika Vlade i ministra Božinovića te glavnog ravnatelja policije Miline povodom Dana policije

Slika /2022/Dan policije 2022/dan policije 2022.png

Svjedočite da se pitanje sigurnosti, na nacionalnoj i globalnoj razini, pokazuje kao sve važniji i kao sve složeniji izazov, a u njemu ste upravo vi najvažniji čimbenici

Poštovane policijske službenice i službenici,

djelatnice i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova,

čestitamo vam 29. rujna, Dan hrvatske policije i blagdan njenog zaštitnika sv. Mihovila.

Svjedočite da se pitanje sigurnosti, na nacionalnoj i globalnoj razini, pokazuje kao sve važniji i kao sve složeniji izazov, a u njemu ste upravo vi najvažniji čimbenici.

Sigurnost postaje prioritetna globalna politika, a uloga sustava unutarnjih poslova i posebice policije unutar toga nezaustavljivo se širi.

I u posljednjih godinu dana svijet se nastavio suočavati s pojavom negativnih sigurnosnih scenarija, među kojima prednjači otvorena agresija na europskom tlu i posljedične krize koje izaziva. No naš se sustav i takvom razvoju događaja pravovremeno i efikasno prilagodio.

Za to ste prvenstveno zaslužni vi, djelatnice i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova, koji nove izazove u radu dočekujete otvorena uma i spremni na odgovore. O tome najbolje svjedoče rezultati vašega svakodnevnog rada u svim područjima sigurnosti: sprječavanju kažnjivih ponašanja, u području suzbijanja i otkrivanja kriminaliteta, sigurnosti prometa na cestama, sigurnosti državne granice, u području provedbe preventivnih aktivnosti, ali i u području istraživanja ostalih sigurnosnih događaja koji utječu na stanje sigurnosti u našoj zemlji.

Upravo zbog stalno nadolazećih izvanrednih, kriznih okolnosti koje nas prate već treću godinu za redom, zahvaljujemo vam na vašoj požrtvovnosti i nepokolebljivoj ustrajnosti u radu te vam od srca čestitamo Dan policije i vašeg zaštitnika, svetog Mihovila.

Uz profesionalne želje, sreću, mir i zdravlje želimo vam i u osobnim životima.

 
Glavni ravnatelj policije
Nikola Milina
Potpredsjednik Vlade i
ministar unutarnjih poslova
dr. sc. Davor Božinović


Stranica | Obilježavanje godišnjica