Dalj: Odbačeno streljivo

 

Na području Osijeka nepoznata je muška osoba 13. lipnja u jutarnjim satima obavijestila operativno dežurstvo Policijske postaje Dalj da je pokraj smetlišta na sedmom riječnom kilometru rijeke Drave pronašla pet limenih sanduka u kojima se nalazilo ukupno više tisuća komada streljiva kalibra 7,62 x 39 milimetara. Djelatnik za protueksplozijsku zaštitu izašao je na mjesto događaja te streljivo izuzeo.

Naglašavamo da Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske i dalje sudjeluje u provođenju preventivne akcije pod nazivom „Manje oružja - manje tragedija“.

Cilj je akcije potaknuti građane na vraćanje svih vrsta oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava koje posjeduju u svojim domovima nedozvoljeno i/ili nelegalno. Naime, Zakonom o oružju, koji je stupio na snagu 1. rujna 2007. godine, građanima je omogućena dragovoljna predaja opasnih sredstava bez prekršajne ili kaznene odgovornosti, odnosno, bez ikakvih sankcija.

Važno je naglasiti da građani sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već se dragovoljna predaja dogovara osobno ili putem poziva na broj telefona policije 192. Nakon toga će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu i na siguran način transportirati oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo.



Pisane vijesti