Demantij članka „Šeks može slobodno u Sjevernu Koreju ili na Kiribate“

Slika fotke_ilustracije/policija05.jpg

U novinama „Slobodna Dalmacija“ u subotu, 1. listopada 2011. na stranici broj 4 objavljen je tekst novinara Vladimira Urukala pod nazivom “Šeks može slobodno u Sjevernu Koreju ili na Kiribate“ 

U novinama „Slobodna Dalmacija“ u subotu,  1. listopada 2011.  na stranici broj 4 objavljen je tekst novinara Vladimira Urukala  pod nazivom Šeks može slobodno u Sjevernu Koreju ili na Kiribate“u kojem je iznijet niz netočnih tvrdnji o tome da je Srbija zbog genocida i ratnog zločina raspisala Interpolovu tjeralicu za hrvatskim državljaninom, potpredsjednikom hrvatskog Sabora g. Vladimirom Šeksom, na koje smo dužni reagirati.  Sukladno odredbi članaka 40., 41. i 42. Zakona o medijima, očekujemo da u sljedećem broju objavite ispravak teksta u kojem se između ostalog tvrdi da je za g. Vladimirom Šeksom raspisana međunarodna tjeralica.

Ta informacija nije točna iz razloga što putem Interpola za g. Vladimirom Šeksom nije raspisana međunarodna tjeralica. To potkrepljujemo činjenicom da od Ureda Interpola Zagreb nije zatraženo raspisivanje međunarodne tjeralice za g. Vladimirom Šeksom. Valja također napomenuti da kada se radi o tjeralicama za kazneno djelo genocida i ratnog zločina sukladno Rezoluciji Interpola iz 2010. godine, tijela Republike Hrvatske imale bi mogućnost u roku od 30 dana izraziti protest na raspisivanje međunarodne tjeralice. Međutim, do toga nije došlo iz razloga što nije niti pokrenut postupak raspisivanja međunarodne tjeralice za g. Šeksom.



Pisane vijesti