Đurđevac: Dovršeno kriminalističko istraživanje - Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i omogućavanje trošenja droga

Slika PU_KK/Vijesti/2017/06/droga.djurdjevac.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac, dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom rođenim 1995. godine, sa šireg đurđevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i prometa drogama i omogućavanje trošenja droga.

Sumnja se da je osumnjičeni od svibnja ove godine u šumskom predjelu na širem đurđevačkom području neovlašteno uzgajao stabljike konoplje tipa droga u svrhu proizvodnje droge marihuane. Također, sumnja se da je od svibnja ove godine posredovao u kupnji droge marihuane, prodavao drogu marihuanu te je davao na trošenje drugim osobama. Oduzeto je 16 stabljika visine od 13 do 81 centimetar.

Nadalje, tijekom kriminalističkog istraživanja od 19 – godišnjakinje je oduzeto 3,71 gram droge marihuane i protiv nje će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog neovlaštenog posjedovanja droge.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama  i omogućavanja trošenja droge protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.  



Pisane vijesti