Dodijeljena priznanja za "Naročit pothvat u zaštiti i spašavanju na području Republike Hrvatske" za 2014.

Slika topvijesti/2014/prosinac/DUZS-Krapina-2014TV.jpg

Danas, 3. prosinca, Državna uprava za zaštitu i spašavanje dodijelila ja priznanja za "Naročit pothvat u zaštiti i spašavanju na području Republike Hrvatske" za 2014. godinu. U nazočnosti izaslanika predsjednika Republike Hrvatske, te predstavnika izvršne i zakonodavne

 Foto: PU krapinsko-zagorska

Danas, 3. prosinca, Državna uprava za zaštitu i spašavanje dodijelila ja priznanja za "Naročit pothvat u zaštiti i spašavanju na području Republike Hrvatske" za 2014. godinu. U nazočnosti izaslanika predsjednika Republike Hrvatske, te predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Republike Hrvatske, lokalne zajednice i predstavnika stranih država, ovogodišnja, deveta po redu, svečana dodjela priznanja održala se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića i Ministarstva unutarnjih poslova u velikoj festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini. Ovogodišnja priznanja za "Naročit pothvat u zaštiti i spašavanju na području Republike Hrvatske" pojedincu, pravnoj osobi ili skupini osoba dodijeljena su priznanja:

  • za naročit pothvat u zaštiti i spašavanju u "Akciji spašavanja susjeda iz plamena" koje je dobio Renco Britvić iz Splita, a priznanje mu je uručio zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković.
  • za naročit pothvat u zaštiti i spašavanju u "Akciji spašavanja ronioca iz mora" koje su dobili Darko Bašić, Alen Perić i Ivica Nekić.          

Isto tako, za naročit pothvat u zaštiti i spašavanju u "Akciji spašavanja muškarca koji je pao s mosta u rijeku" priznanje je uručeno ženskom Rafting klubu Matis iz Varaždina, odnosno Petri Seketin, Nikolini Videc,Neli Maleš, Karmen Magić, te njihovim trenerima Igoru Pičuljanu I Matiji Kučar.

 Na prijedlog Povjerenstva za dodjelu nagrada i priznanja Državne uprave za zaštitu i spašavanje nagrada za "Naročit pothvat u zaštiti i spašavanju na području Republike Hrvatske za 2013." posthumno je dodijeljena policijskom službeniku Policijske postaje Novalja, Policijske uprave ličko-senjske Igoru Katiću, koji je smrtno stradao pokušavajući pomoći sudionicima prometne nesreće koja se dogodila  30. studenoga 2013. godine na autocesti A1 kod tunela Krpani. U ime pokojnog Igora, nagradu je njegovom ocu uručio zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez. Također su dodijeljene zahvalnice i pohvalnice za doprinos i pomoć u obrani poplavom ugroženih područja Vukovarsko-srijemske županije, odnosno za iskazanu profesionalnost, predanost i humanost u obavljanju zadaća, pružanju pomoći i spašavanju nastradalog stanovništva i imovine tijekom poplave na području Županjske Posavine ove godine. Među nagrađenima iz Republike Hrvatske, ali i svijeta, zahvalnice su u ime Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije preuzeli zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković i zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez. 

Galeriju fotografija pogledate ovdje.



Pisane vijesti