Dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom i 53-godišnjakom. Sumnjiče se da su od travnja 2006. do veljače 2007. godine izradili liječničku i drugu dokumentaciju na ime 47-godišnjaka s kojom je isti pokrenuo postupak za stjecanje statusa hrvatskog branitelja domovinskog rata, te na osnovu takve dokumentacije dobio status nakon čega je ostvario status HRVI-a kao i mirovinu. 47-godišnjak se sumnjići da je počinio kaznena djela prijevare i ovjeravanje neistinitog sadržaja čime je oštećen državni proračun za oko 751 tisuću kuna, dok se 53-godišnjak sumnjiči da je počinio kazneno djelo pomaganje u prijevari, krivotvorenje isprave i davanje lažnog iskaza Policijski službenici Policijske postaje Imotski dovršeno je kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom, 20-godišnjakom i 19-godišnjakom. Sumnjiče se da su od ožujka 2017. na području Lovreća i Lokvićića u više navrata otuđili gorivo iz radnog stroja kamiona , te razni alat iz prostora garaže. Nadalje se sumnjiče da iz prostora benzinske postaje u Cisti Velikoj otuđili cigarete i razna pića. Ukupno počinjena materijalna šteta se procjenjuje na oko 18800 kuna, a protiv njih će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Policijski službeniciSlužbe gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom i 53-godišnjakom. Sumnjiče se da su od  travnja 2006. do veljače 2007. godine izradili liječničku i drugu dokumentaciju na ime 47-godišnjaka s kojom je isti pokrenuo postupak za stjecanje statusa hrvatskog branitelja domovinskog rata, te na osnovu takve dokumentacije dobio status nakon čega je ostvario status HRVI-a kao i mirovinu.  47-godišnjak se sumnjići da je počinio kaznena djela prijevare i  ovjeravanje neistinitog sadržaja čime je oštećen državni proračun za oko  751 tisuću kuna, dok se 53-godišnjak sumnjiči da je počinio kazneno djelo pomaganje u prijevari, krivotvorenje isprave i davanje lažnog iskaza

 

Policijski službenici Policijske postaje Imotski  dovršili su  kriminalističko  istraživanje nad maloljetnikom, 20-godišnjakom i 19-godišnjakom. Sumnjiče se da su  od ožujka 2017. na području Lovreća i Lokvićića u više navrata otuđili gorivo iz  radnog stroja  kamiona , te  razni alat iz prostora garaže. Nadalje se sumnjiče da iz prostora  benzinske postaje u Cisti Velikoj  otuđili cigarete i razna pića. Ukupno počinjena materijalna šteta se procjenjuje na oko 18800 kuna, a protiv njih će se  podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.  



Pisane vijesti