Izaslanstvo Parlamenta SR Njemačke u posjetu MUP-u RH

Slika topvijesti/2017/ozujak/nijemci.jpg

U sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj, Odbor za provjeru izbornih rezultata, imunitet i poslovnik Parlamenta Savezne Republike Njemačke posjetio je danas, 14. ožujka, Ministarstvo unutarnjih poslova.

Foto: MUP 

U sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj, Odbor za provjeru izbornih rezultata, imunitet i poslovnik Parlamenta Savezne Republike Njemačke posjetio je danas, 14. ožujka,  Ministarstvo unutarnjih poslova.

Ministar Orepić i članovi izaslanstva na čelu s Helmutom Brandtom razgovarali su o migrantskoj krizi kao temi od iznimne važnosti za obje zemlje.

Republika Hrvatska izazovu migrantske krize pristupa na prijateljski i human način te istodobno kao odgovorna država članica uspješno nadzire vanjsku granicu Europske unije. „Schengen je najvažnije dostignuće Europske unije i moramo ga čuvati“, istaknuo je ministar.

Ministar je naglasio kako je za sigurnost Europske unije u cjelini važno pružiti podršku  susjednim zemljama na njihovom europskom putu, jer se sigurnost vlastite zemlje mora promišljati u širem kontekstu.

Voditelj izaslanstva Helmunt Brandt zaključio je sastanak riječima da Saveznu Republiku Njemačku i Republiku Hrvatsku povezuje duga tradicija prijateljstva i suradnje te da Hrvatsku smatra iskrenim i pouzdanim parterom i u suočavanju s migrantskim izazovima.



Pisane vijesti