Izjava ministra Vlahe Orepića u Tranzitnom prihvatnom centru Tovarnik

Slika topvijesti/2016/rujan/tovarnik/izjava-ministra_mala.jpg

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Vlaho Orepić danas je u Tranzitnom prihvatnom centru u Tovarniku dao izjavu za medije povodom stanja na državnoj granici Republike Hrvatske

Foto: MUP

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Vlaho Orepić danas je u Tranzitnom prihvatnom centru u Tovarniku dao izjavu za medije povodom stanja na državnoj granici Republike Hrvatske.

Tom prilikom je rekao: „Došao sam ovdje osobno reći da je Hrvatska slobodna, sigurna, humana i prijateljska zemlja. Mi smo definitivno postali kreatori i nositelji sigurnosne europske politike. Ovdje se nalazimo na granici Europske unije, a Hrvatska je aplicirala da bude dio schengenskog prostora. Sa zadovoljstvom želim iskazati da smo sposobni to odrađivati i u ovom Prihvatnom centru. Sljedeće što želim naglasiti jest da smo mi i dio rješenja humanitarne krize te da ćemo nastaviti i radimo na prihvaćanju migranata u skladu s preuzetim obvezama. Tu pokazujemo dvije stvari: da je Republika Hrvatska ozbiljna država i da želimo sudjelovati u humanom rješavanju problema koji proizlaze iz ove migrantske krize.

U ovom trenutku ne mogu nagađati hoće li kriza rasti ali u ovom trenutku nema govora o tome. U obavljanju naših poslova iznimno dobro surađujemo sa susjedima tako da mogu slobodno reći da je Hrvatska na operativnoj razini dobar partner, ali i dobar prijatelj sa susjedima u rješavanju ovakvih problema. Hrvatska je sigurna zemlja i izvršavamo sve svoje obveze“.

Ministar je također naglasio kako je hrvatska policija spremana za eventualni masovniji dolazak izbjeglica te da imamo potencijale koje u tom smislu vrlo brzo možemo razviti, od smještaja do ostalih humanih potreba.



Pisane vijesti