Izjava ministra Vlahe Orepića

Slika topvijesti/2016/travanj/izjava01.jpg

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić dao je danas, 5. travnja izjavu za medije u kojoj je govorio o posljedicama događaja u Policijskoj upravi zagrebačkoj koji se dogodio u noći s 3. na 4. travnja. Naglasio je da o konkretnom događaju ne može govoriti detalje jer se kriminalističko istraživanje još uvijek provodi. Dodao je kako ovaj događaj ukazuje da sustav ne smije biti ovakav i da će učiniti sve da reorganizacija da ono što narod očekuje od tog sus

Foto: MUP

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić dao je danas, 5. travnja izjavu za medije u kojoj je govorio o posljedicama događaja u Policijskoj upravi zagrebačkoj koji se dogodio u noći s 3. na 4. travnja. Naglasio je da o konkretnom događaju ne može govoriti detalje jer se kriminalističko istraživanje još uvijek provodi. Dodao je kako ovaj događaj ukazuje da sustav ne smije biti ovakav i da će učiniti sve da reorganizacija da ono što narod očekuje od tog sustava te da je ovaj događaj argument više da se ona provede što prije.

- Na osobni zahtjev odstupili su glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić, načelnik Sektora kriminalističke policije Daniel Žugel i voditelj Službe za unutarnju kontrolu MUP-a Stjepan Jurenec, dok je s dužnosti udaljen voditelj zagrebačke Službe organiziranog kriminaliteta Željko Dolački – rekao je ministar Vlaho Orepić.

Kazao je kako i od javnosti očekuje potporu da dovrši reorganizaciju i da ju provede u potpunosti kako je zamislio.

- Ubrzat ćemo procedure, ali odgovornost ne možemo u potpunosti svesti samo na ove ljude, već je odgovornost i na ljudima iz politike – zaključio je ministar Orepić. 



Pisane vijesti