Kampanja "Poštujte naše znakove" u Pakracu

Preventivna kampanja „Poštujte naše znakove“ provodi se od 1995. godine u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a usmjerena je na prevenciju stradavanja najranjivije skupine sudionika u prometu-djece.

Foto: PU požeško-slavonska

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s partnerima, a u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, kontinuirano poduzima preventivne aktivnosti s ciljem zaštite djece kao jedne od najranjivijih skupina u prometu te provodi brojne aktivnosti senzibilizacije šire javnosti o važnosti pravilnog ponašanja u prometu.

Preventivna kampanja „Poštujte naše znakove“ provodi se od 1995. godine u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a usmjerena je na prevenciju stradavanja najranjivije skupine sudionika u prometu-djece.

Provedbom programa preventivnih aktivnosti, danas je u Osnovnoj školi „Braće Radić“ u Pakracu u  organizaciji Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske uprave požeško-slavonske te u suradnji s teatrom To Go iz Osijeka održana preventivna akcija pod nazivom “Poštujte naše znakove”.

Učenike prvih i drugih razreda te polaznike dječjeg vrtića „Maslačak“ pozdravila je policijska službenica Službe prevencije Ravnateljstva policije Marija Goatti nakon čega je uslijedila edukativno scenska izvedba „Majstori“ u izvedbi teatra To Go koja je izazvala posebnu pozornost kod djece. Policijski službenik za prevenciju Službe prevencije Ravnateljstva policije Mario Salopek educirao je i informirao najmlađe sudionike u prometu o prometnoj kulturi, poštivanju prometnih znakova i propisa nakon čega su djeci i učenicima podijeljeni prigodni darovi.

Podršku današnjem programu dala je i gradonačelnica grada Pakraca Anamarija Blažević kao i  pripadnici DVD Pakrac koji su predstavili opremu koju koriste u gašenju požara, članovi HGSS Požega, djelatnici Hitne medicinske pomoći, dok su policijski službenici Policijske postaje Pakrac prikazali opremu koju policija koristi u svakodnevnom radu.

Psihologinja Osnovne škole „Braće Radića“ Nataša Major je na kraju izjavila da je današnja akcija  djeci na zanimljiv i primjeren način obradila važnu temu o poznavanju pravila ponašanja u prometu te da učenici o tome kontinuirano uče kroz nastavu, a kroz predstavu i prezentaciju rada policije su  dodatno ponovili gradivo važno za život i  da ovaj projekt kao i  slične preventivne aktivnosti povećavaju sigurnost djece u prometu. 


Pisane vijesti | Odgoj i obrazovanje