Konferencija časnika za vezu u Zadru

Slika topvijesti/2015/svibanj/PUZDkonfcasnici.jpg

Na konferenciji su sudjelovali časnici za vezu policija Njemačke, Austrije, Kanade, SAD, Japana, Australije, Francuske, Italije, Švicarske, Češke, Mađarske i nordijskih zemalja. Na početku konferencije nazočne časnike pozdravili su zamjenici glavni

Foto: PU zadarska
 
U Policijskoj upravi Zadarskoj započela je jučer, 28. svibnja, konferencija policijskih časnika za vezu nadležnih za Hrvatsku u organizaciji Ringa Kutza, časnika za vezu Savezne policije Njemačke i Andreasa Pichlera, časnika za vezu austrijske policije. Na konferenciji su sudjelovali časnici za vezu policija Njemačke, Austrije, Kanade, SAD, Japana, Australije,  Francuske, Italije, Švicarske, Češke, Mađarske i nordijskih zemalja.
 
Na početku konferencije nazočne časnike pozdravili su zamjenici glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez i Zvonimir Vnučec te načelnik Policijske uprave zadarske Neven Paškalin. Zamjenik Vitez u pozdravnom obraćanju predstavio je rad Policijske uprave zadarske i hrvatske policije. Ujedno se na zahtjev organizatora zamjenik Vitez kratko osvrnuo na povijest hrvatske policije te najznačajnije reforme. Predstavio je i problematiku s kojom se policija susreće, a koju je nemoguće pratiti bez kvalitetne policijske suradnje na međunarodnoj razini.
 
Naposljetku je zahvalio časnicima za vezu i policijskim organizacijama koje predstavljaju na dosadašnjoj suradnji, s nadom u još uspješniju u budućnosti.
 
Planom konferencije, nakon predstavljanja novih časnika za vezu predviđene teme bile su razvoj hrvatske policije, priprema Hrvatske za Schengen, odnosno stanje migracija i azila, opće stanje kriminaliteta, sigurna turistička sezona, rad nacionalnog pomorskog centra sa sjedištem u Zadru i prezentacija rada hrvatske pomorske policije. Navedene teme pripremljene su na zahtjev časnika za vezu s obzirom na njihov interes te potaknule raspravu i razmjenu važnih informacija, znanja i iskustava.
 
Tijekom dvodnevne konferencije, uz radni dio, časnici za vezu imali su priliku bolje se međusobno upoznati, razmijeniti iskustva i učvrstiti međusobnu suradnju usmjerenu prema zajedničkom cilju - doprinosu sigurnosti ljudi i borbi protiv svih vrsta kriminala, koji je odavno prešao državne granice.
 
Tijekom prezentacije rada pomorske policije na službenom plovilu mogli su uživati i u ljepotama zadarskog arhipelaga.


Pisane vijesti