Maloljetnici mijenjali lažne kune

Slika ILUSTRACIJE/novac.jpg

Utvrđeno je kako se na oduzetoj novčanici nalazi natpis koji ukazuje na to da se radi o novcu namijenjenom za izvođenje mađioničarskih trikova te da je spornu novčanicu 14-godišnjak tijekom jučerašnjeg dana dobio od prijatelja u školi, nakon čega se s 15-godišnjakom dogovorio da je zamijene za ''prave'' kune.  

Foto: PU istarska

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 14-godišnjakom i 15-godišnjakom iz Pule zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenja novca.

Naime, jučer oko 13 sati na autobusnom kolodvoru u Puli, 55-godišnjakinji iz Buja pristupio je 15-godišnjak koji ju je zamolio da mu promijeni novčanicu od 200 kuna za dvije novčanice od 100 kuna jer mu se žuri na autobus. Žena mu je novčanicu zamijenila novac i zatim s tom novčanicom pokušala kupiti autobusnu kartu, no službenica na autobusnom kolodvoru rekla joj je da se radi o krivotvorini.

Obavljenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako se na oduzetoj novčanici nalazi natpis koji ukazuje na to da se radi o novcu namijenjenom za izvođenje mađioničarskih trikova te da je spornu novčanicu 14-godišnjak tijekom jučerašnjeg dana dobio od prijatelja u školi, nakon čega se s 15-godišnjakom dogovorio da je zamijene za ''prave'' kune.

Radi osnovane sumnje da su Puljani počinili kazneno djelo krivotvorenja novca, protiv njih slijedi podnošenja izvješća Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.



Pisane vijesti