Ministar Božinović na obilježavanju 25. godišnjice VRO Maslenica

Slika topvijesti/2018/01_sijecanj/maslenica_00.jpg

Izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova predvodili su ministar Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina

Foto: MUP

Program obilježavanja 25. godišnjice Vojno-redarstvene operacije (VRO) Maslenica u ponedjeljak 22. siječnja započeo je u ranim jutarnjim satima budnicom gradske limene glazbe središtem Zadra.

Nastavljen je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Središnjem križu Gradskog groblja te na spomen obilježju 3. bojne 4. gardijske brigade „Imotski sokolovi“.

Zajednički vijenac u ime Republike Hrvatske položili su posebni savjetnik za branitelje i izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice OSRH-a Ante Deur, potpredsjednik Hrvatskog sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Milijan Brkić, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane i izaslanik predsjednika Vlade RH Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i načelnik GS OSRH-a Mirko Šundov.

Izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova predvodili su ministar Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

“Hvala braniteljima koji su pred 25 godina hrabrom i odlučnom akcijom oslobodili zadarsko područje i spojili hrvatski sjever i jug. S ponosom obilježavamo obljetnicu Vojno-redarstvene operacije Maslenica ‘93!", objavio je ministar Božinović na Twitteru.

Visoki državni dužnosnici zatim su se uputili prema uvali Jazine gdje su na Spomeniku svim poginulim braniteljima zadarskog područja zapalili svijeće.

Prije Središnje svečanosti povodom 25. godišnjice VRO Maslenica u Hrvatskom narodnom kazalištu, zadarskim ulicama krenuo je mimohod pripadnika OSRH i MUP-a s ratnim zastavama.

Središnjoj svečanosti u su uz državni vrh nazočili brojni saborski zastupnici, predstavnici županije i grada te druge osobe iz političkog i društvenog života, a u glazbenom dijelu nastupila je klapa "Sveti Juraj".

Operacija Maslenica oslobodilačka je operacija Oružanih snaga Republike Hrvatske i pripadnika MUP-a, izvedena početkom 1993. protiv vojnih snaga tzv. srpske krajine koje su s tada okupiranog dijela zadarskog područja prekidale kopnenu komunikaciju Dalmacije s ostalim dijelovima Republike Hrvatske.



Pisane vijesti