Ministar Božinović posjetio je Operativno vatrogasno zapovjedništvo Republike Hrvatske u Divuljama

Za potrebe potpune funkcije i stvaranja jedinstvenog, zapovjednog, informacijskog i komunikacijskog sustava osnovano je Situacijsko operativno središte

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Danas, 17. lipnja 2020. godine u Divuljama, ponovno je započelo s radom Operativno vatrogasno zapovjedništvo Republike Hrvatske.

U prostorima Državne vatrogasne intervencijske postrojbe u Divuljama, temeljem programa Vlade Republike Hrvatske, za vrijeme trajanja protupožarne sezone, Hrvatska vatrogasna zajednica s Ministarstvom obrane i Ministarstvom unutarnjih poslova i drugim ključnim institucijama, prije tri godine osnovala je Operativno vatrogasno zapovjedništvo Republike Hrvatske s opremom za prijenos slike i prikaz svih relevantnih informacija u realnom vremenu.

Za potrebe potpune funkcije i stvaranja jedinstvenog, zapovjednog, informacijskog i komunikacijskog sustava osnovano je Situacijsko operativno središte, kao mjesto za dohvat, prikupljanje, objedinjavanje te obradu  svih relevantnih podataka vezano uz požare na području Republike Hrvatske.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović posjetio je zapovjedništvo u čijem radu sudjeluju i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova.

Ministra Božinovića, u Divuljama, dočekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, a posjetu su prisustvovali ministar zdravstva Vili Beroš, župan Blaženko Boban, gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara, predsjednik Nacionalnog Odbora za preventivu i gašenje Ante Sanader, zapovjednik Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina, glavni ravnatelj policije Nikola Milina i načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj Ivica Franić.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković zahvalio se Ministarstvu unutarnjih poslova na potpori u provedbi sigurne vatrogasne sezone.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u svom obraćanju istaknuo je kako su poduzete sve potrebne mjere u provođenju zadaća s ciljem uspješnog rada Operativnog vatrogasnog zapovjedništva RH u Divuljama te da je donesen plan postupanja kako bi sezonu dočekali spremni. Na kraju, poželio je vatrogascima što manje intervencija i neizvjesnosti u obavljanju poslova.
 

Pisane vijesti | Suradnja | Požari