MUP preuzeo prvo policijsko plovilo

Slika topvijesti/godina2010/studeni/plovilo.jpg

Ministarstvo unutarnjih poslova u Dubrovniku je jučer od predstavnika Zajednice ponuditelja-brodograditelja preuzelo prvo od ukupno 29 ugovorenih plovila. Ugovor o gradnji, opremanju i isporuci plovila sklopnjen je 31. kolovoza ove godine.

Radi se o plovilu tip C, RM 850 Cabin, oznake P-309, a koje je isporučilo brodogradilište RIS Marina iz Zagreba. Dužina mu je 9,20 metara, gaz 0,65 metara, pogonjen je sa dva diesel motora VM, snage 169 KW, kojima može postići maksimalnu brzinu od 36 čvorova, pri 3800 o/min. 

Plovilo će biti raspoređeno na korištenje PU dubrovačko-neretvanskoj, te će se njime osigurati prisutnost policijskih plovila u unutarnjim morskim vodama i obalnom području, odnosno, područjima u blizini kopnene obalne crte te u blizini većih naseljenih otoka.

Preostalih 28 plovila isporučit će se do kraja ove, kao i tijekom 2011. godine. Plovila se proizvode u hrvatskim brodogradilištima i to Montmontaža Greben iz Vela Luke, Tehnomont iz Pule, SAS Vektor iz Zadra, Pičuljan iz Raba, Mg Mehanika iz Prigorja Brdovečkog.



Pisane vijesti