Na graničnom prijelazu Metković pronađeno 5 kg marihuane

Slika topvijesti/2011/lipanj/droga2.jpg

U četvrtak, 7. srpnja 2011. godine na graničnom prijelazu Metković kontrolirano je osobno vozilo marke Audi nacionalnih oznaka BiH u kojem su se nalazila dvojica državljana BiH starosti 23 godine. Izvršenom kontrolom, u suradnji sa djelatnicima carine, kod vozača je pronađen jedan „piz“ speeda. Nad vozilom je izvršen i pregled od strane policijskog psa za detekciju droga koji je prilikom pregleda reagirao na više mjesta u vozilu

U četvrtak, 7. srpnja 2011. godine na graničnom prijelazu Metković kontrolirano je osobno vozilo marke Audi nacionalnih oznaka BiH u kojem su se nalazila dvojica državljana BiH starosti 23 godine. Izvršenom kontrolom, u suradnji sa djelatnicima carine, kod vozača je pronađen jedan „piz“ speeda. Nad vozilom je izvršen i pregled od strane policijskog psa za detekciju droga koji je prilikom pregleda reagirao na više mjesta u vozilu.

Prilikom pretrage vozila, koja je izvršena idućeg dana temeljem naloga suda, pronađeno je deset paketa sa ukupno 5 kg i 305 gr opojne droge marihuane. Paketi sa opojnom drogom bili su sakriveni ispod poklopca motora, u unutrašnjem dijelu zadnjeg blatobrana, ispod kontrolne table i na drugim mjestima u vozilu. Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na oko 80 000 kn dok je u daljnjoj, uličnoj, preprodaji njena vrijednost i znatno veća.

Nad dvojicom državljana BiH u tijeku je kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga.



Pisane vijesti