Na Policijskoj akademiji održan napredni pregovarački tečaj

Tečaj je održan na temu pregovaranja u kriznim situacijama, a sve s ciljem podizanja razine sigurnosti u Republici Hrvatskoj

FOTO: MUP

U periodu od 21. do 25. listopada 2019. godine, u organizaciji Zapovjedništva specijalne policije i Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, na Policijskoj akademiji održan je napredni tečaj sa kolegama iz Federal Bureau of Investigation (Critical Incident Response Group) HRT-tim na temu pregovaranja u kriznim situacijama.

Na tečaju su, uz dva instruktora iz SAD-a, sudjelovali i pregovarački timovi specijalne policije ATJ Lučko, SJP Split, SJP Rijeka, SJP Osijek te voditelj pregovaračkih timova u Zapovjedništvu specijalne policije Franjo Filipović.

Edukacijom su obuhvaćene teme, koje ujedno prate i svjetske trendove sigurnosne ugroze, poput kriznog komuniciranja putem društvenih mreža, virtualnih otmica sa otkupninama, digitalnih modela iznuda te niza praktičnih vježbi s ciljem usvajanja navedenog gradiva.

Ovakav način edukacije i suradnje uvelike pridonosi postizanju razine sigurnosti, kako kroz izmjene iskustva tako i kroz usku suradnju sa kolegama iz FBI-a, koji su među najboljima na svijetu te su predvodnici u implementiranju novih tehnologija i korištenju istih u suzbijanju eventualnih sigurnosnih ugroza navedenog karaktera.

Pripadnici pregovaračkih timova Specijalne policije MUP-a Republike Hrvatske uključeni su u mnoge europske policijske i sigurnosne mreže kao što su ATLAS, EUnat i CEPOL, u sklopu kojih kontinuirano daju svoj doprinos.

Proširenjem suradnje na Sjedinjenje Američke Države, po pitanju pregovaranja u kriznim situacijama, hrvatska policija prepoznata je kao ravnopravni partner, a sve s ciljem podizanja razine sigurnosti u Republici Hrvatskoj.

Pisane vijesti | Suradnja