Najava: Konferencija „Europa koja štiti svoje građane“ – otvoreni poziv

Slika /ILUSTRACIJE/EU2020HR.JPG

Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo pravosuđa predstavit će resorni prioritet predsjedanja Vijećem EU

Na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodarstva (FESB) sutra (12. studenog) će se, u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva pravosuđa, održati konferencija „Europa koja štiti svoje građane“ na kojoj će se predstaviti prioriteti predsjedanja Vijećem EU iz djelokruga ovih ministarstava.
 
Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković je prije nepuna dva tjedna u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu predstavio hrvatske prioritete predsjedanja kroz četiri krovna područja:
- Europa koja se razvija,
- Europa koja povezuje,
- Europa koja štiti i
- Europa koja je utjecajna.

Na prvoj konferenciji povodom predstavljanja prioriteta „Europa koja povezuje“, održanoj prošloga tjedna u Rijeci u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, predstavljen je drugi stup prioriteta hrvatskoga predsjedanja.
 
Na drugoj konferenciji, „Europa koja štiti svoje građane“ će se, kroz uvodni govor potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te panel raspravu, govoriti o trećem stupu prioriteta predsjedanja Vijećem Europske unije.
 
Uvaženi panelisti su potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković,  predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general Mirko Šundov.
 
Konferencija će se održati sutra, 12. studenoga, s početkom u 12 sati u dvorani A100 Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta (Split, Ul. Ruđera Boškovića 32) i otvorena je za javnost.
 
#EU2020HR

Najave | Vanjski i europski poslovi