Najava: Obilježavanje 31. obljetnice VRO Maslenica

Slika /2024/1/2024-01-17-plakat-vro-maslenica-web-1-870x600.jpg

Središnja proslava 31. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica održat će se 22. siječnja 2024. u Zadru

Trideset i prva obljetnica vojno-redarstvene operacije Maslenica obilježit će se nizom događanja od 20. siječnja do 3. ožujka 2024., a središnja proslava održat će se u ponedjeljak, 22. siječnja 2024., u Zadru i u zadarskom zaleđu.

Središnje obilježavanje održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova te u organizaciji Zadarske županije i Grada Zadra.

Središnja proslava u ponedjeljak 22. siječnja, započet će budnicom i mimohodom pripadnika OSRH i MUP-a s ratnim zastavama koji će proći ulicama Grada Zadra. Sveta misa služit će se u crkvi sv. Šime u 11 sati.
 
U Atriju Providurove palače u Zadru održat će se koncert klape HRM-a “Sv. Juraj” i policijske klape “Sv. Mihovil” s početkom u 19 sati, a bit će postavljena i izložba plakata i fotografija ratnih postrojbi.

U sklopu programa obilježavanja od 20. siječnja do 3. ožujka, uz odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen-obilježja diljem Zadarske županije, održat će se i više sportskih događanja, predavanja i promocija knjiga.

Najave | Obrana i vojska