Nastavlja se operativna akcija "Oštarije 1"

Slika topvijesti/2016/listopad/P4080763.JPG

U četvrtak 13. listopada 2016. navršilo se 25 godina od eksplozije vojnog skladišta u Oštarijama koja je ostavila trajne posljedice i štetu još i danas vidljivu na pojedinim objektima, i prostoru oko skladišta kontaminiranog eksplozivnim sredstvima.

FOTO: MUP

U četvrtak 13. listopada 2016.  navršilo se 25 godina od eksplozije vojnog skladišta u Oštarijama koja je ostavila trajne posljedice i štetu još i danas vidljivu na pojedinim objektima, i prostoru oko skladišta kontaminiranog eksplozivnim sredstvima.

U cilju otklanjanja neposredne opasnosti po život i zdravlje žitelja Oštarija i okolnih mjesta policijski službenici protueksplozijske zaštite devet policijskih uprava i Uprave policije od 17. do 20. listopada 2016. godine nastavili su sa provedbom „OA Oštarije 1“ kojom je obuhvaćena pretraga terena oko skladišta, izuzimanje i uništavanje pronađenih eksplozivnih sredstava.

Tim sastavljen od dvadeset ljudi u navedenom vremenu pretražio je prostor veličine cca 400 sa 1000 metara sa zapadne strane bivšeg vojnog skladišnog kompleksa i pri tom pronašao i uništio na vojnom poligonu 29 komada različitih topničkih projektila ukupne mase 720 kilograma. Akcija je privremeno prekinuta zbog nepovoljnih vremenskih prilika do 24. listopada 2016. kada se nastavlja.

Pored navedenih aktivnosti provodi se i edukacija te obavještavanje stanovništva o opasnostima od eksplozivnih sredstava i upućuje na mjere opreza i postupak u slučaju pronalaska eksplozivnog sredstva. Na tu temu je 13. listopada 2016. održan okrugli stol u Oštarijama na kojemu je sudjelovao i predstavnik Protueksplozijske službe Uprave policije.



Pisane vijesti