Neformalni sastanak ministara unutarnjih poslova i pravosuđa

Slika topvijesti/2011/Srpanj/poljska_sastanak.jpg

Sudjeluju predstavnici zemalja članica Europske unije, Švicarska, Norveška, Island, Lihtenštajn i Hrvatska, jedina kao zemlja kandidat. Državni tajnik Ivica Buconjić predvodi izaslanstvo MUP-a RH. 

U utorak i srijedu, 18. i 19. srpnja, u Poljskoj, koja je prvog ovog mjeseca preuzela predsjedanje Europskom unijom, održava se neformalni sastanak ministara unutarnjih poslova i pravosuđa.

Na sastanku sudjeluju predstavnici zemalja članica Europske unije, Švicarska, Norveška, Island, Lihtenštajn i Hrvatska, jedina kao zemlja kandidat.

Izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova RH predvodi državni tajnik Ivica Buconjić, dok je na čelu izaslanstva Ministarstva pravosuđa ministar Dražen Bošnjaković.

Teme ovog sastanka iznimno su bitne i za MUP RH, jer se radi o područjima u sklopu kojih nas očekuje još mnogo napora kako bismo postigli potpunu implementaciju europske pravne stečevine. Riječ je o zajedničkom sustavu azila na europskoj razini, budućnosti Šengenskog prostora, tzv. pametnoj granici u Šengenskom prostoru, odnosno primjeni modernih tehnologija i novim izazovima europskoj politici u borbi protiv droga.



Pisane vijesti