Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i omogućavanje trošenja droga

Slika topvijesti/2015/studeni/gljive02.jpg

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droga.

Foto: PU koprivničko–križevačka

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko–križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana rođenih 1982. godine i hrvatskim državljaninom rođenim 1983. godine. Policija sumnja u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama kao i  omogućavanja trošenja droga.

Sumnja se da su dva mlađa osumnjičenika tijekom prošle i ove godine u kući proizvodili drogu marihuanu i halucinogene gljive tipa „psilocyba", te prodavali i davali drogu na uživanje drugim osobama.

 Također, policija sumnja da je stariji osumnjičenik stavljao kuću  na raspolaganje radi uživanja droga drugim osobama.

Kod osumnjičenika je pronađeno i oduzeto 94 grama marihuane, tri suhe stabljike indijske konoplje, 87 grama sasušenih halucinogenih gljiva, više posuda s micelijem, supstratom i izniklim gljivama, dva improvizirana laboratorija za „indoor“ uzgoj gljiva, te pribor i oprema za unutarnji uzgoj gljiva i drugi predmeti.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanje trošenja droga protiv osumnjičenih osoba je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.



Pisane vijesti