Obilježavanje 10. Tjedna psihologije u Ministarstvu unutarnjih poslova

Slika topvijesti/2017/veljaca/psihologija_TX.jpg

Ovaj 10. jubilarni Tjedan psihologije održava se od 20. do 26. veljače 2017. godine s različitim događanjima i aktivnostima psihologa u Hrvatskoj, a organizira ga Hrvatsko psihološko društvo.  

Foto: Hrvatsko psihološko društvo

Tijekom veljače i ožujka psiholozi u Ministarstvu unutarnjih poslova i policijskim upravama održat će niz aktivnosti povodom obilježavanja 10. Tjedna psihologije.

Ovaj 10. jubilarni Tjedan psihologije održava se od 20. do 26. veljače 2017. godine s različitim događanjima i aktivnostima psihologa u Hrvatskoj, a organizira ga Hrvatsko psihološko društvo.

Psiholozi u Ministarstvu unutarnjih poslova nastoje svojim svakodnevnim stručnim djelovanjem, a posebno u Tjednu psihologije približiti zaposlenicima psihologiju kao praktičnu, pozitivno orijentiranu i pomažuću struku.

Imajući u vidu složenost i dinamiku poslova koje zaposlenici MUP-a obavljaju u radnom okruženju te s ciljem doprinosa poboljšanju kvalitete osobnog i profesionalnog funkcioniranja, psiholozi u MUP-u će organizirati različite aktivnosti za zaposlenike MUP-a.

Tako će se održati radionica „Prevencija stresa – trening progresivne mišićne relaksacije“ za sve zainteresirane djelatnike Ministarstva, Ravnateljstva policije i Policijske uprave zagrebačke. Nositelj aktivnosti je Odjel za psihološku i zdravstvenu zaštitu na radu MUP-a.

U PU primorsko-goranskoj će se 21. veljače od 9 do 11 sati u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta u Rijeci, održati radionica „Stres i što i s njim?“ za voditelje psihološke prve pomoći u toj policijskoj upravi. U četvrtak, 23. veljače od 9 do 14 sati za sve zaposlenike održat će se radionica „Dan otvorenih vrata – Razgovor i informiranje zaposlenika“.

Policijska uprava osječko-baranjska će u srijedu 22. veljače od 9 do 15 sati održati „Aktivnosti psihologa u zaštiti mentalnog zdravlja“, a uključivat će razgovor, druženje te pojašnjenje rada psihologa u policijskoj upravi.  



Pisane vijesti