Obilježavanje Europskog dana borbe protiv trgovanja ljudima

Slika topvijesti/godina2010/LISTOPAD_2010/promotivni_materijali.jpg

U subotu, 16. listopada na zagrebačkom Cvjetnom trgu održana je središnja manifestacija obilježavanja Europskog dana borbe protiv trgovanja ljudima koja se održava od 2007. godine.

Foto: MUP

U subotu, 16. listopada na zagrebačkom Cvjetnom trgu održana je središnja manifestacija obilježavanja Europskog dana borbe protiv trgovanja ljudima koja se održava od 2007. godine, a utemeljena je od strane Ureda za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske. Na događaju su aktivno djelovali i predstavnici Ravnateljstva policije s ciljem promoviranja uloge policije u Nacionalnoj strategiji suzbijanja trgovanja ljudima u RH.

Predstavnici Ravnateljstva policije na posebno osiguranom prostoru predstavili su rad policije i izložili promotivne materijale iz različitih nacionalnih programa.

Posebno mjesto svakako je pripalo promotivnim materijalima o kampanjama koje su vođene s ciljem senzibiliziranja javnosti na problem trgovanja ljudima.

Obilježavanju Europskog dana borbe protiv trgovanja ljudima odazvale su se broje nevladine i međunarodne organizacije koje aktivno sudjeluju u spomenutoj nacionalnoj strategiji, Mreža nevladinih udruga  „Petra“ , Hrvatski Crveni križ i Međunarodni centar za razvoj migracijske politike (ICMPD).

Sama manifestacija popraćena je i glazbeno-scenskim performansom od 11 do 13 sati, koji je posjetiteljima dočarao problem trgovanja ljudima.



Pisane vijesti