Održana radionica „Kako se zauzeti za sebe“

Slika topvijesti/2014/kolovoz/radionica01.jpg

U Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke jučer je obilježen Međunarodni dan mladih. Tim povodom održana je radionica „Kako se zauzeti za sebe“. 

Foto: PU primorsko-goranska 

U Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke jučer je obilježen Međunarodni dan mladih. Tim povodom održana je radionica „Kako se zauzeti za sebe“. Radionicu su organizirali policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, a održale djelatnice Centra za socijalnu skrb Rijeka, voditeljica podružnice Obiteljski centar Gordana Stolfa i psihologinja Ines Majnarić. U radu je sudjelovalo deset mladih ljudi u dobi od 15 do 29 godina, koje je zainteresirala najavljena tema.

Radionica je započela vježbom s ciljem međusobnog upoznavanja sudionika, a potom se nastavila poučavanjem o pasivnom, agresivnom i asertivnom stilu komunikacije, koji su demonstrirani kroz primjere. Na kraju je uslijedila igra za isključivanje i opuštanje te evaluacija svih sudionika.

Mladi su aktivno sudjelovali u radu radionice, dijeleći svoja dosadašnja iskustva s drugima. Zaključili su da je u okviru asertivne  komunikacije, u kojoj težimo ravnoteži vlastitih i tuđih potreba, najteže naučiti drugima reći NE te da je vrlo često ponašanje mladih pasivno, pri čemu se potrebe drugih stavljaju ispred svojih. Obzirom da su na današnjoj radionici naučili da je asertivnost vještina koja se može razviti, a ne karakteristika osobnosti koja se posjeduje ili ne posjeduje rođenjem, odlučili su je vježbati i više koristiti jer se samo tako mogu izboriti za svoje potrebe i prava te postati aktivni sudionici društvenih zbivanja, što je u konačnici i cilj obilježavanja Međunarodnog dana mladih.



Pisane vijesti