Operativna akcija "Kukolj"

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/policija7.jpg

Ovo kriminalističko istraživanje započelo je u kolovozu 2014. godine temeljem prikupljenih obavijesti Policijske uprave dubrovačko-neretvanske da pojedini policijski službenici na području Metkovića prilikom nadzora prometa zloupotrebljavaju svoj položaj  

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli kriminalističko istraživanje nad ukupno 21 osobom, od koji su njih 19 policijski službenici ove Policijske uprave.
 
Ovo kriminalističko istraživanje započelo je u kolovozu 2014. godine temeljem prikupljenih obavijesti Policijske uprave dubrovačko-neretvanske da pojedini policijski službenici na području Metkovića prilikom nadzora prometa zloupotrebljavaju svoj položaj i ovlasti. Zatražene su i provedene posebne dokazne radnje kojima su potvrđene osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela nakon čega  su osumnjičeni uhićeni jučer, 11.ožujka, na području Metkovića.
 
Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv svih osumnjičenih podnesena kaznena prijava za ukupno 40 kaznenih djela, od kojih 26 kaznenih djela zlouporabe položaje i ovlasti, 10 kaznenih djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, po jedno kazneno djelo za primanje mita i pomaganje u primanju mita te 2 kaznena djela davanja mita.
 
Osumnjičeni policijski službenici su zbog teže povrede službene dužnosti udaljeni iz službe.


Pisane vijesti