Oproštajni posjet veleposlanika Talijanske Republike kod ministra unutarnjih poslova

Slika topvijesti/2011/listopad/talijanski-veleposlanik-Tx2.jpg

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko danas, 10. listopada 2011. godine u oproštajni posjet primio je Alessandra Pignattija Morana Di Custoze veleposlanika Republike Italije u Republici Hrvatskoj.  

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko danas, 10. listopada 2011. godine u oproštajni posjet primio je Alessandra Pignattija Morana Di Custoze veleposlanika Republike Italije u Republici Hrvatskoj.

Veleposlanik Pignatti Morano Di Custoza zahvalio se ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku na uspješnoj suradnji između talijanske i hrvatske policije. Naglasivši da je od velikog značaja za obje države, poglavito ona koja se odnosi na ugovor o prekograničnoj suradnji koji je Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko ove godine potpisao sa ministrom unutarnjih poslova Republike Italije Robertom Maronijem. Rekao je, kako je Italija ove godine po prvi puta sudjelovala u programu koji se odnosio na sigurno ljetovanje u Republici Hrvatskoj te postavljanjem talijanskih časnika za vezu na najfrekventnija ljetovališta u Hrvatskoj i zajedničkim radom hrvatske i  talijanske policije sve je izvršeno sa velikim uspjesima.

Također je čestitao na završenim pregovorima s Europskom unijom i napretku koji je postignut. Istaknuvši svoje uvjerenje kako će prilikom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju prijateljski odnosi između Hrvatske i Italije dodatno ojačati.

Ministar Karamarko naglasio je da je kroz mnoge oblike suradnje iznimnu pomoć i podršku osobnim angažmanom pružio g. Pignatti. Dodavši da je dosadašnja suradnja između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova Talijanske Republike bila na iznimno visokoj razini, te smatra da je u zajedničkom cilju da se jednako dobra suradnja nastavi odvijati i u budućnosti. Pristupanjem Hrvatske Uniji, talijanska i hrvatska policija bit će dio istog sigurnosnog mozaika. U borbi protiv organiziranog kriminala Hrvatska policija može dati značajan prilog i biti dobar partner u suradnji s talijanskom policijom, naglasio je ministar unutarnjih poslova.

Po završetku posjeta ministar Karamarko zaželio je talijanskom veleposlaniku uspjeh na svim budućim poslovima na kojima će raditi u uvjerenju da će ih obavljati jednako uspješno kao i dosadašnje.

 

  



Pisane vijesti