Osijek: otkriven piroman

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 26-godišnji Osječanin 7. studenoga ove godine u Osijeku počinio dva kaznena djela dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom. Protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Dvadesetšestogodišnjak je, kako je istraga pokazala, 7. studenoga oko 2.50 sati zapalio osobni automobil seat cordobu, staru 12 godina, osječkih registracijskih oznaka, u vlasništvu 48-godišnjaka iz Erduta, koji je bio parkiran u Bosanskoj ulici u Osijeku. U požaru, koji su ugasili pripadnici JPVP grada Osijeka, izgorio je prednji dio automobila (prednji branik s maskom, oba svjetla, hladnjak, električna instalacija i boja). Očevid uz protupožarnog inspektora isključio je tehnički uzrok vatrene stihije, a pokazao je da je izazvana namjerno, prenošenjem gorivih tvari ili djelovanjem otvorenog plamena. Materijalna šteta, prema prvoj nestručnoj procjeni, iznosi oko 1.000 kuna.

 Osječanin je potom došao pred ugostiteljski objekt u Vukovarskoj ulici 91 gdje je zapalio tepih i pokušao zapaliti kontejner za otpad, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja. Pokušaj paljenja predmeta pred ugostiteljskim objektom uočio je građanin, koji je to policiji dojavio u 3.,20 sati. Dvadesetšestogodišnjak je zatečen u parku pred Kliničkim bolničkim centrom u Osijeku te je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Šteta tada nastala procjenjuje se na oko 50 kuna.

Zahvaljujemo ovom, ali i svim drugim građanima, čije dojave pomažu policiji u otkrivanju počinitelje prekršaja ili kaznenih djela!



Pisane vijesti