Oštetio državni proračun RH

Slika fotke_ilustracije/novac01.jpg

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim muškarcem iz Novske osumnjičenim da je počinio kazneno djelo pogodovanja vjerovnika na štetu državnog proračuna RH za 2 017 379 kuna 

Foto: ilustracija

Postupajući po zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Sisku i Općinskog državnog odvjetništva u Kutini policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta PU sisačko-moslavačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim muškarcem iz Novske, osumnjičenim da je počinio kazneno djelo pogodovanja vjerovnika na štetu državnog proračuna RH.

Naime, on je kao vlasnik i odgovorna osoba, odnosno, direktor trgovačkog društva sa sjedištem na području Novske od 6. do 31. srpnja 2009. godine, znajući da je postao nesposoban za plaćanje temeljem rješenja o ovrsi novčanih sredstava, izdanih od strane Porezne uprave, obavljao obračunska plaćanja i isplaćivao dugove pojedinim vjerovnicima mimo očevidnika o redoslijedu plaćanja  na način da je sklapao ugovore o ustupanju potraživanja s trgovačkim društvom iz Daruvara, u kojem je on direktor i odgovorna osoba te time oštetio državni proračun za nenamiren porez i doprinose u iznosu od 2 017 379 kuna.  



Pisane vijesti