Oštetio proračun za više od 3 milijuna kuna!

Slika ILUSTRACIJE/novac.jpg

Temeljem krivotvorenih putnih i drugih naloga, lažno je prikazivao plaće zaposlenika, na način da je dio plaće predstavljao kao putne ili terenske dodatke na koje se ne obračunavaju i ne plaćaju porezi i doprinosi

Policijski službenici Policijske postaje Knin su dovršili opsežno kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom iz Samobora, osumnjičenim za kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave. Ovom prilikom dovršeno je kriminalističko istraživanje i nad tvrtkom iz Knina, sukladno odredbama Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, u svojstvu odgovorne osobe tvrtke u Kninu, od 1. siječnja 2007. do 31. prosinca 2009. godine, u namjeri stjecanja znatne protupravne imovinske koristi u tvrtci, temeljem krivotvorenih putnih i drugih naloga, lažno prikazivao plaće zaposlenika, na način da je dio plaće predstavljao kao putne ili terenske dodatke na koje se ne obračunavaju i ne plaćaju porezi i doprinosi. Na osnovu ovakvih krivotvorenih isprava, osumnjičeni je umanjivao mjesečne obveze plaćanja poreza i doprinosa, na koji način je oštetio proračun Republike Hrvatske za iznos od najmanje 3.092.243.89 kuna.

Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu biti podnijeta kaznena prijava za navedena kaznena djela, a protiv tvrtke iz Knina za kazneno djelo zlouporabe u gospodarskom poslovanju.    



Pisane vijesti