Otkrivena ''plantaža'' marihuane u Rovinju

Slika topvijesti/2011/lipanj/marihuana.jpg

Temeljem prikupljenih saznanja da se na području Rovinja uzgaja biljka cannabis, rovinjska je policija, nakon provedenih policijskih izvida, u srijedu, 8. lipnja, u kasnim poslijepodnevnim satima, uhitila trojicu muškaraca iz Rovinja u dobi od 43, 37 i 31 godinu pod sumnjom da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojne droge. 

Foto: PU istarska

Temeljem prikupljenih saznanja da se na području Rovinja uzgaja biljka cannabis, rovinjska je policija, nakon provedenih policijskih izvida, u srijedu, 8. lipnja, u kasnim poslijepodnevnim satima, uhitila trojicu muškaraca iz Rovinja u dobi od 43, 37 i 31 godinu pod sumnjom da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojne droge.

Istog su dana, temeljem naloga Županijskog suda u Puli, izvršene i pretrage stanova u Rovinju koje koriste osumnjičeni muškarci, a tijekom kojih su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelom. Pretragom stana u Ulici Andronella, kojeg koristi 31-godišnjak, policijski službenici pronašli su 9,6 grama marihuane i digitalnu vagu, dok su kod 37-godišnjaka, u obiteljskoj kući u Dubrovačakoj ulici pronašli 16,8 grama marihuane. U stanu kojeg koristi u Ulici Zdenac, zatekli su tzv. indoor plantažu s 59 stabljika cannabisa i opremom potrebnom za unutrašnji uzgoj. Osim spomenutih biljaka, policijski službenici u stanu su pronašli i 714 grama marihuane.

Pronađene opojne tvari i oprema koju je trojac koristio za uzgoj marihuane, privremeno su oduzeti, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 43-godišnjak, 37-godišnjak i 31-godišnjak počinili kazneno djelo zlouporabe opojne droge te su jučer oko 17.30 dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Puli.

Prema procijeni, vrijednost zaplijenjene droge na tržištu bi iznosila oko 224 tisuće kuna, no radom policijskih službenika Policijske postaje Rovinj, spriječen je njen dolazak do konzumenata.



Pisane vijesti