Otkriveno pet profesionalnih indoor laboratorija

Slika topvijesti/2017/svibanj/indoor-laboratorij.jpg

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske proveli su kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem pet osoba i to dvije osobe sa područja Oroslavja, jedne sa područja Zaboka te dvije osobe sa područja Policijske uprave zagrebačke.

Foto: PU krapinsko-zagorska

U Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj održana je danas, 30. svibnja konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati višemjesečnog kriminalističkog istraživanja vezanog za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske proveli su kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem pet osoba i to dvije osobe sa područja Oroslavja, jedne sa područja Zaboka te dvije osobe sa područja Policijske uprave zagrebačke.

Prilikom akcije otkriveno je ukupno pet profesionalnih „indoor“ laboratorija za ilegalnu proizvodnju marihuane i ulja kanabisa, jedan  na području Donje Stubice, a ostala četiri u Zagrebu.

Trojica hrvatskih državljana, 24-godišnjak i 40-godišnjak iz Zagreba te 45-godišnjak iz Oroslavja, uzgajali su marihuanu u ilegalnom laboratoriju na području Donje Stubice. Za potrebe laboratorija obnovili su jedan cijeli gospodarski objekt (staju) veličine oko 150 kvadratnih metara gdje su u više faza obavljali proizvodnju marihuane, a radi velike potrošnje električne energije potrebne za indoor uzgoj ilegalno su se priključili na električnu mrežu. Pretragom ovog objekta zaplijenjena je veća količina opreme za proizvodnju marihuane, digitalne vage te oko 3,5 kg marihuane. Također je obavljena i pretraga stana u Oroslavju gdje je pronađeno otprilike jedan kilogram  marihuane. Osim navedenog u pretragama je pronađeno i zaplijenjeno 4,5 kg rezanog duhana bez nadzornih markica.

Utvrđeno je i kako su 45-godišnjak i 20-godišnjak zajedno s jednom maloljetnom osobom prodavali drogu na području Zagorja.

U stanovima osoba sa područja Zagreba, u četiri laboratorija, također je otkrivena velika količina opreme za proizvodnju marihuane i ulja kanabisa, novac, oko 7 kg marihuane te 50-ak stabljika marihuane. Prijavljeni su drogu prodavali na području Zagorja i Zagreba, a ukupna vrijednost  opreme koja je bila namijenjena proizvodnji droge procjenjuje se na više od 500 tisuća kuna, a vrijednost zaplijenjene droge na oko 200 tisuća kuna



Pisane vijesti