Palestinska policija u radnom posjetu Ravnateljstvu policije

Slika topvijesti/2017/rujan/Izaslanstvo_Palestina_27_9.JPG

Ravnateljstvo policije danas, 27. rujna, u radni posjet primilo je izaslanstvo Palestinske civilne policije koja djeluje na palestinskim teritorijima.  

Foto: MUP

Ravnateljstvo policije danas, 27. rujna, u radni posjet primilo je izaslanstvo Palestinske civilne policije koja djeluje na palestinskim teritorijima. 

Delegacija Palestinske policije u Republici Hrvatskoj i Ravnateljstvu policije boravi po drugi put, a radi se o posjetu u zajedničkoj organizaciji policija Republike Slovenije i Republike Hrvatske i nastavku suradnje, kao i dobrih iskustava uspostavljenih na ranijim zajedničkim projektima s misijom EUPOL COPPS 2016. i 2017. godine, te iskazanog interesa Palestinske policije da ponovi posjet Republici Hrvatskoj.

Ispred Ravnateljstva policije delegaciju su primili zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša, ovlašten za obavljanje poslova voditelja Službe za stratešku međunarodnu suradnju Stellan Petrić, policijska službenica u Službi za stratešku međunarodnu policijsku suradnju Tihana Kozlica i Josip Krakić, policijski službenik, upućen u misiju Europske Unije na Palestinskim teritorijima 2016. i 2017. godine i ujedno koordinator ovog posjeta. S delegacijom u radnom posjetu bio je i policijski službenik policije Republike Slovenije Boštjan Velički, kao predstavnik misije EU EUPOL COPPS u Palestini.

U ime glavnog ravnatelja policije i u svoje osobno ime, zamjenik Prša zaželio im je dobrodošlicu u Ravnateljstvo policije.

U vođenju službenih međunarodnih odnosa s drugim državama, hrvatska policija uvijek je spremna svojim profesionalnim kompetencijama pružiti punu podršku i razmijeniti iskustva u procesima koje misija EUPOL COPPS provodi sa partnerima iz Palestinske policije.

Zamjenik Željko Prša delegaciji je rekao kako je Republika Hrvatska i sama, prvo u poslijeratnom, a kasnije i u procesu pristupanja Europskoj Uniji poduzela niz reformi uključujući i prilagodbe disciplinskog te sustava nadzora u policiji, u cilju poboljšanja transparentnosti i efikasnosti.

„ Kao iskusni policijski službenici znamo da jačanjem unutarnjeg i vanjskog nadzora u policiji jačamo povjerenje građana u naš rad. Bez uspostavljenog povjerenja nije moguće ostvariti kvalitetnu suradnju s građanima, a ta je suradnja ključan element za učinkovito obavljanje policijskih poslova“- naglasio je zamjenik Prša.

Također je istaknuo kako se nada da će prezentacija naših iskustava pomoći u njihovom daljnjem radu te im zaželio uspješan rad i ugodan boravak u Republici Hrvatskoj.

U ime delegacije Palestinske policije prisutnima se obratio generalni inspektor Palestinske policije Adel Hilles, zahvalivši se na srdačnom primanju i istaknuvši kako se žele povezati i dosegnuti zajedništvo u segmentima profesionalnog policijskog djelovanja, kako  sa ostalim policijama u svijetu, tako i sa hrvatskom policijom.

Na završetku radnog susreta uručeni su prigodni pokloni.

U sklopu trodnevnog posjeta Republici Hrvatskoj visoko izaslanstvo Palestinske civilne policije će imati prilike upoznati se ove godine s disciplinskim sustavom te sustavom nadzora u policiji, a potom će obići Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku. 



Pisane vijesti